Knoesten vormen ons wel, maar hoeven ons hier en nu niet meer te bepalen

Psychosociale therapie
Praktijk Ont-wikkel biedt psychosociale therapie voor volwassenen (18+). Bij deze trajecten is er een klacht, waar je in je dagelijkse leven door beperkt wordt.

Van klacht naar opheffen blokkade
Het gaat om meer dan groeimogelijkheden benutten. Er zijn blokkades die de groei belemmeren en je leven ingewikkeld maken. Dit kan zelfs leiden tot lichamelijke klachten. Vaak heeft dit te maken met gedragspatronen die zich vanuit de kindertijd hebben ontwikkeld, maar het kunnen ook recente gebeurtenissen zijn die grote impact op je leven hebben. Soms lukt het niet om daar in je eentje uit te komen. Cliënten zie ik als gezonde mensen met een klacht, die de moed hebben om niet meer voor de problemen weg te lopen.

Een knoest in je jaarringen
Soms heb je last van een knoest in je jaarringen. Die knoest kan een gebeurtenis of ervaring zijn die recent op je pad is gekomen, maar kan er ook al heel lang zitten. Knoesten vormen ons wel, maar hoeven ons hier en nu niet meer te bepalen.

Ze belemmeren of stagneren bewust of onbewust wel je groei. Herken je jezelf hierin? Dan is het nu de tijd om aandacht te besteden aan jouw wikkels en knoesten.

Therapie is een heelwordingsproces
Daar waar coaching zich voornamelijk richt op een bewustwordingsproces, gaat psychosociale therapie een stap verder. Hier vindt naast het bewustwordingsproces ook een heelwordingsproces plaats. In deze trajecten worden er situaties doorwerkt uit het verleden, die op dit moment in het heden voor blokkades zorgen. Het wegnemen van blokkades geeft vrijheid. Vrijheid om koers te bepalen en zelf weer aan het roer te gaan staan van je leven. Het laatste stukje therapie bestaat voor een groot deel uit coaching om nieuw gekozen handelen te oefenen en na te bespreken, zodat je daarna je weg vol vertrouwen op eigen benen verder kunt gaan.